Program

2022.08.24. 14:24

A környezetvédelem volt az idei tábor fő témája Mezőtúron

A programok a testi és lelki egészség jegyében is zajlottak.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Gyümölcssalátát készítettek, strandoltak és a város utcáin szeremet is szedtek azok a táborozó gyerekek, akik részt vettek a Ficsak (Fiatal Családosok Klubja) Mezőtúr Alapítvány nyári táborában. Az egyhetes, ingyenes táborozási lehetőség ezúttal is elsősorban a nehéz szociális helyzetben lévő családok gyermekei számára nyújtott kikapcsolódási lehetőséget. 

– Ez volt a harmadik nyári táborunk, a tavalyi után idén is tudtunk pályázni, így a Nemzeti Együttműködési Alap jóvoltából pályázati forrásból tudtuk még színesebbé tenni a programokat, melyeknek ezúttal a környezetvédelem volt a fő témája – mondta el érdeklődésünkre Pozderka-Korcsok Anita. 

A Ficsak Mezőtúr Alapítvány kurátora kiemelte, hogy a programok a testi és lelki egészség jegyében is zajlottak. 

– Egy motivációs előadás keretében ösztönözte a gyerekeket Oláh Gergő énekes, hogyan váljanak jó emberré, majd hallhattak előadást a vakok és a vakvezető kutyák életéről, emellett jártak nálunk mozgáskorlátozottak, akik az elfogadásról beszéltek – mesélte a kurátor. 

A programok sorában a gyerekek közösen készítettek egészséges ételeket, környezetvédelmi interaktív előadást is hallhattak és szemétszedésben is részt vettek. 

– Jártunk a túrkevei strandon, Szarvason a Körösvölgyi Állatparkban, ellátogattunk az új mezőtúri moziba, megnéztük a várostörténeti kiállítást és Ki mit tud?-ot is szerveztek, ahol a gyerekek maguk zsűriztek – számolt be az alapítvány kurátora. 

Pozderka-Korcsok Anita hangsúlyozta: a Család- és Gyermekjóléti Központtal együttműködve választják ki a gyerekeket, akik részt vesznek a táborban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában