Kapcsolatépítés

2022.08.31. 11:25

Határon túli kerékpáros kalandra indultak a túrkeveiek

A kapcsolatápolás különös módját választották a túrkeveiek. Kerékpárra pattantak, és egészen Nagyszalontáig kerekeztek, hogy egy jó hangulatú találkozón vegyenek részt a testvértelepülésük lakosaival.

Rimóczi Ágnes

A túrával nemcsak a testvérvárosi kapcsolatokat ápolhatták, de a mozgás és a sportok fontosságára is felhívták a figyelmet a résztvevők Beküldött fotó

– A fáradtság, az apró problémák ellenére minden résztvevő számára óriási élmény volt a kerékpártúra. Szinte már a hazaérkezés pillanatában arról beszélgettünk, hogy reméljük, lesz még hasonló eseményünk – foglalta össze nagyon röviden a minapi, Kevi kihívás Nagyszalontára elnevezésű kerékpártúra lényegét Narancsik Boglárka, az esemény egyik szervezője. 

Természetesen sokkal hosszabban és még nagyon sokáig fogunk erről beszélni, hiszen valóban nagyon élménydús volt minden pillanat

 – tette hozzá az önkormányzat kommunikációs- és rendezvényszervező referense. A városvezetés részéről fogalmazódott meg az ötlet, hogy a vállalkozó kedvűek kerekezzenek el testvérvárosukba, Nagyszalontára. Az ötletet szervezés követte és rövid idő alatt kialakult a terv, amit természetesen tett követett. 

Nagyszalontán örömmel fogadták a túra hírét, Czégé Réka, az Arany János Emlékmúzeum munkatársa segített a szállás- és étkezés foglalásakor, intézésekor. A szervezésben pedig sokat segített Bíró László és Mihály István, akik versenyszintű kerékpárosok. A rendezvény fővédnöke volt Révész Máriusz, a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős államtitkára. 

– Augusztus 27-én reggel fél hétkor gyülekezett a biciklis csapat, mindenki megkapta a kimondottan a túrára készült mezét és a rajtszámát, a Túrkevei Atlétikai Club elnöke, Kántor Lajos köszöntője után indulhatott a tekerés. Az atlétikai klub támogatta az eseményt, s természetesen nagyon sok önkéntes is hozzájárult, hogy megvalósuljon ez a túra. Ha lehet, kiemelném Hajdú Sándort és feleségét, akik saját autóval, szerszámokkal felpakolva kísérték a kerékpárosokat, figyeltek minden résztvevőt, azonnal segítettek, akinek szüksége volt rá – számolt be a szervező hölgy. 

Összesen harminchárman vágtak neki a mintegy száznegyven kilométeres túrának, és nemcsak helyeik tekertek, de a túrkeveiekhez csatlakoztak Szolnokról, Abonyból, Martfűről, Budapestről, Székesfehérvárról, Mezőtúrról és Tiszaföldvárról is. 

– Túrkevéről elsőként Mezőtúrig haladt a mezőny, ahol a főtéren várt a csapat további része, onnan együtt haladtak. Komppal keltek át a Körösön, Szarvastól rátértek a kerékpárútra, így már biztonságosabb volt a közlekedés. Több pihenőpont is volt a túra alatt. A mezőny eleje délután három órára ért a határhoz, majd egyórás késéssel a mezőny közepe és a vége. Végül természetesen mindenki épségben megérkezett Nagyszalontára, ahol a polgármester, Török László fogadta a csapatot – mesélte Narancsik Boglárka. 

A fárasztó kihívás után az Arany János Elméleti Líceum kollégiumban szállt meg a csapat, és egy közös vacsorát költöttek el a Slavia étteremben. A túrkeveiek nevében Kántorné Bíró Emília alpolgármester és Sallai Róbert Benedek polgármester – aki maga is szinte végigkerekezte a távot – üdvözölte a testvérváros vezetőjét. Török László örömmel vette a köszöntést és a látogatást, és azt a kihívás emlékére kapott szalagot, amit fel is tűztek a nagyszalontai zászlóra. A kevei túrázók pedig köszönettel fogadták az ajándékba kapott Arany János-emlékkönyveket és a múzeumi látogatást. 

– Másnap közös reggeli után indult vissza a csapat. A nagy meleg megnehezítette a kerékpározást, sokszor meg kellett állni, pihenőt tartani, de mindenki nagyon lelkiismeretesen helytállt. A csapat egy része Békéscsabán, majd Mezőtúron elköszönt, a túrkeveiek pedig természetesen hazáig tekertek. Az élmények feledhetetlenek, bízunk benne, hogy hamarosan újra indíthatunk egy hasonló kerékpártúrát. Az esemény résztvevői egyébként egy-egy emléklapot kaptak az önkormányzattól – tette hozzá Narancsik Boglárka. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában