Jászkunság

2022.08.27. 20:08

Katonai járművekre kell számítani több útvonalon is

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják.

Szoljon.hu

Forrás: Magyar Honvédség

Megnövekedett közúti járműforgalomra lehet számítani augusztus 29-én 04.00 és 09.00 között a Szolnok–M4–M0–M7–8-as számú valamint a 77-es számú főút–Újdörögd útvonalon, illetve visszafelé szeptember 2-án, 8 és 13 óra között – tájékoztatta hírportálunkat az MHP Haderőnemi Szemlélőség.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Felhívják a figyelmet arra, hogy a katonai járművek közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában