Gyász

2022.09.19. 14:36

A Tiszaligeti Stadion zöld gyepén búcsúztatták Ferencz Gábort

Hétfőn délelőtt Szolnokon elbúcsúztatták, délután Szegeden örök nyugalomra helyezték a közelmúltban 67 esztendős korában elhunyt Ferencz Gábort.

Mészáros Géza

Forrás: Beküldött fotó

A szegedi születésű gazdasági szakember, vállalkozó, kulturális és sportmenedzser életét és munkásságát Szolnokon a Tiszaligeti Stadionban szervezett gyászszertartáson elevenítették fel az emlékezőknek.

Forrás: Beküldött fotó

Ferencz Gábor a kilencvenes években a Szolnoki Papírgyár és jogutódjai, a Neusiedler, majd a Mondi vállalatok vezérigazgatójaként, később az AC-DC Logisztikai Park Zrt. többségi tulajdonosaként tevékenykedett. Mindeközben a Szolnoki Cukorgyár, majd a Szolnoki MÁV felnőtt és utánpótlás labdarúgó-szakosztályainak, illetve az MLSZ elnökségi tagjaként és a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga elnökeként alkotott maradandót. Neki köszönhető, hogy a Szolnoki MÁV FC a klub alapításának századik évfordulóján, 2010-ben, 62 év után visszajutott az NB I-be.

Forrás: Beküldött fotó

Az Ezüst Pelikán-díjas Ferencz Gábor munkásságát számos országos, megyei és városi gazdasági- és sportelismerés kísérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában