Bringázz a munkába! és suliba

2022.09.20. 12:30

Bringás reggelire várják a szolnokiakat

Csütörtökön a Kossuth téren reggelizhetnek a kerékpárral közlekedők.

Szoljon.hu

Májusban is népszerű volt a szolnoki Bringás reggeli

Fotó: Mészáros János

„Bringázz a munkába! és suliba” - A Magyar Kerékpárosklub szervezésében, az Aktív Magyarország támogatásával megvalósuló hazai kampány célja, hogy a családokat aktív testmozgásra bíztassa, a gyerkőcöket pedig felelős közlekedésre tanítsa.

Az előző évekhez hasonlóan, Szolnok önkormányzata idén ősszel is rendkívül fontosnak ítéli meg a szolnoki kerékpáros turizmus és a város kerékpárút-hálózatának népszerűsítését. A program az autózás helyett a közösségi közlekedés használatára helyezi a hangsúlyt, a kerékpározás és gyaloglás mellett érvel – olvasható az önkormányzat honlapján.

A hagyományokat követve és csatlakozva az országos kezdeményezéshez, immár hetedik alkalommal, szeptember 22-én reggel 6:30 és 8:30 között ismét a Kossuth téren várják a kerékpárral közlekedőket egy frissítő gyümölcslével, egy meleg kávéval, péksüteménnyel, gyümölccsel, zenével, jó hangulattal.

A Szolnok Rendőrkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott rendezvényhez, melynek keretében kiegészítő szolgáltatásként többek között szemléletformáló programokat és „BikeSafe” kerékpár-regisztrációt is biztosítanak az érdeklődők számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában