Jászkunság

2022.09.15. 19:18

Darvak vonulását lehet megfigyelni a Hortobágynál

A részvétel online regisztrációhoz kötött.

P. Pusztai Nóra

Beküldött fotó

Fotó: Szilagyi Attila

Már ezres nagyságrendben gyülekeznek a darvak a Hortobágyon. A héten elkezdődnek a darunéző túrák a Hortobágyi Nemzeti Parkban – tájékoztatta lapunkat Lövei-Kalmár Katalin, az igazgatóság kommunikációért felelős PR- és marketing előadója.

Az ősz beköszöntével megérkeztek az első, északról érkező vonuló darvak. Számuk azóta folyamatosan növekszik, így már több ezres csapatok tartózkodnak a nemzeti park sekély vízállású területein.

– A természetvédelmi őrök által hetente végzett szinkronszámlálások eredményeit közzétesszük honlapunkon és alkalmanként beszámolunk róla közösségi média felületeinken is. Legutóbb hétezer példányt számláltak – fejtette ki. 

Beküldött fotó
 

Hozzátette: az őszi madárvonulás idején szervezett programoknak több évtizedes múltja van. Szeptember közepétől október végéig minden hétvégén szakvezetéses terepi túrával várják vendégeiket, alkonyati halastavi program esetében filmvetítéssel egybekötve. A részvétel online regisztrációhoz kötött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában