Fűtés

2022.09.22. 17:25

Döntöttek, hány fok lesz a tószegi óvodában és a bölcsődében

A képviselő-testület a napokban döntött arról, hogy hány fokos átlaghőmérsékletet biztosítanak majd az önkormányzati fenntartású nevelési-oktatási intézményekben.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

– Az energiaválság folyamatos témát szolgáltat, ám úgy vélem, hogy a nevelési-oktatási intézmények fűtésére vonatkozó előírásokat azonban sokan félreértelmezik. Azokban ugyanis az szerepel, hogy az intézményekben legalább 18-20 foknak kell lennie. Mindezt figyelembe véve egyeztettünk az intézményvezetővel, valamint a képviselő-testület tagjaival ez ügyben – közölte dr. Gyuricza Miklós.

A településvezető kiemelte, hogy döntésük szerint, amíg az önkormányzati fenntartású nevelési-oktatási intézményekre nézve kötelezően betartandó, a mostani előírásnál szigorúbb szabály nem lép életbe, addig az óvodában huszonkettő, a bölcsődében pedig 22-23 fokos átlaghőmérsékletet biztosítanak.

– Az intézményvezető is úgy ítélte meg, hogy ebben a hőmérsékletben a gyermekek komfortosan érezhetik magukat. Energetikai szakértők szerint ennél a hőmérsékletnél a háztartásokban sem szoktak magasabb hőfokot tartani – mondta el dr. Gyuricza Miklós, aki hangsúlyozta: az általános iskolában biztosított átlaghőmérsékletet nem az önkormányzat, hanem a fenntartó állami tankerületi központ határozhatja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában