Fegyvernek

2022.09.13. 07:00

Egy hónap múlva hivatalosan is elkészül a körforgalom a „halálkereszteződésnél”

Hétfőn megkezdődött a 4-es főút és a fegyvernek bekötőút kereszteződésében kialakított körforgalom műszaki átadás-átvétele, az eljárás várhatóan harminc napig tart.

M.-R. E.

Ignácz György már a befejező munkálatokat végzi

Fotó: Mészáros János

Az új, a korábbinál biztonságosabb csomópontot az autósok néhány hete már birtokba vehették, jelenleg a befejező munkálatok zajlanak. Az építkezés áprilisban kezdődött, az érintett útszakaszon nyár végéig csak félpályán haladhatott a forgalom, emiatt gyakran alakultak ki torlódások Fegyverneknél. 

A veszélyes kereszteződésben évtizedeken át szinte egymást érték a balesetek, köztük súlyos, akár halálesettel végződőek is, ezért volt szükség az átépítésére.

Az új körforgalom kialakítása hazai forrásból, a „Kiemelt társadalmi igények” program részeként több mint négyszázmillió forintból valósult meg. 

A befejező munkálatok miatt is várható forgalmirend-változás a szakaszon, éjjelenként a járműveket mindkét irányból az újonnan kiépített körforgalomra terelik. Munkanapokon reggel hét órától időszakosan továbbra is jelzőőrös irányítás lesz érvényben az Útinform tájékoztatása szerint. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában