Szolnok

2022.09.21. 06:55

Hamarosan őszi virágokkal telnek meg az ágyások

A növényházban cseperedő árvácskákkal és tulipánokkal dobják fel a megyeszékhely közterületeit.

Köllő Judit

Ezeket az őszi árvácskákat is kiültetik majd – árulta el Boczek Andrea kertész

Fotó: Nagy Balázs

A hűvösebb idő beköszöntével egyre több a teendő a megyeszékhely zöldterületein is. A „Munkalehetőség a Jövőért” Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft. beosztottjai többek között az útszegélyek kézi takarítását, síkos­ságmentesítését, illetve a zöldfelületek gondozását végzik a város számos területén. 

Az őszi időnek köszönhetően lassan megkezdjük a lombtakarításokat, melyek igen nagy munkának számítanak – fejtette ki hírportálunknak Fodor György, a „Munkalehetőség a Jövőért” Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója. – Hiszen akadnak olyan fajok, melyeknek októbertől márciusig eltarthat a lombhullatása. Addig is a város körforgalmait tisztítjuk, füvesítjük és gondozzuk. Fő feladatunk, hogy felszedjük az egynyári növényeket a zöldterületekről, illetve kiültessük a tulipán- és jácinthagymákat. Munkatársaink megmetszik a rózsakert növényeit, és kigyomlálják a körülöttük lévő területeket

 – így készülve a további teendőkre. 

A minap a szolnoki növényházba is ellátogattunk, mely hétszázhúsz négyzetméteren terül el az Előd utcában. Éves szinten mintegy hatvanezer növényt termesztenek városi kiültetésre és lakossági értékesítésre. Októberben például több mint huszonháromezer árvácskát ültetnek a közterületeinkre. Ottjártunkkor Boczek Andrea kertész mutatta meg nekünk a felnevelt növényeket, melyek a megyeszékhely virágágyásaiba kerülnek. Őszi árvácskát például többféle színben (kék, citrom és narancssárga) palántáznak – ezek várhatóan kellőképp feldobják majd a város közterületeinek szomorkás őszi hangulatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában