Program

2022.09.06. 16:41

Kordáék lesznek az idei Szolnoki Gulyásfesztivál sztárfellépői

Az esemény már nemcsak hazánkban, de a határainkon túl is nagy népszerűségnek örvend.

Hartai Gergely

Balról: Hegyiné Mladoniczki Éva, Fejér Andor, Csányi Sándor és Kabdebon Szabolcs, a Tisza Táncegyüttes művészeti vezetője Fotó: Hartai Gergely

Gulyásfesztiválnak ad otthont hétvégén a szolnoki Tiszaliget – jelentették be a helyi Squash Clubban tartott keddi sajtótájékoztatón a szervezők. Fejér Andor alpolgármester elmondta: 23 éve Csányi Sándor fejéből pattant ki a fesztivál ötlete, akinek kezdeményezése közös főzésre csábította a városlakókat. Az esemény időközben nemzetközivé nőtte ki magát, már nemcsak hazánkban, de a határainkon túl is nagy népszerűségnek örvend.

– A Szolnoki Tankerületi Központ minden általános iskolája képviselteti magát a program főzőversenyén – vette át a szót Hegyiné Mladoniczki Éva. A Szandaszőlősi Általános Iskola igazgatónője kiemelte: ez azt jelenti, hogy 9 iskola 20 csapattal, összesen mintegy 520 fős diáklétszámmal vesz részt a pénteki rendezvénynapon.

Ezt követően Csányi Sándor, a fesztivál ötletgazdája osztott meg részleteket. 

Mint mondta: immár huszonnegyedik alkalommal rendezik meg a gasztromustrát, melynek üde színfoltja lesz a Magyar Nemzeti Táncegyüttes fellépése, valamint Korda György és Balázs Klári szombat esti koncertje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában