Beruházás

2022.09.12. 06:55

Megoldódik a vízszolgáltatás az abonyi Temető dűlőben

Kiépítették az ivóvízhálózatot az abonyi Temető dűlőben. A helyiek által régóta várt beruházás közel százötven lakó mindennapjait könnyítheti meg a jövőben. A vízszolgáltatás korszerűsítését követő fejlesztés várhatóan a környék poros útjának rendbetétele lesz.

Hartai Gergely

Kovács László, a városrész önkormányzati képviselője nemrég helyszíni bejárás keretében tekintette meg a munkálatokat. A fejlesztés mintegy százötven embert érint Fotó: Abony sajtó

– Az ivóvízhálózat kialakítását a lakosság kezdeményezte, a helyiek korábban aláírást gyűjtöttek, hogy megvalósuljon az igen fontos fejlesztés. A projektet végül a Temető dűlő környezetének önkormányzati képviselője, Kovács László vette kézbe – közölte lapunkkal az abonyi városháza sajtóreferense.

Lőrinczy Veronika hangsúlyozta: odafigyelnek a település ezen részének korszerűsítésére, hiszen a területen mintegy százötvenen élnek, köztük sok gyermek is.

A vízhálózat bekötésének lehetőségével csaknem valamennyi helybeli élt.

Megtudtuk: a közelmúlt aszályos hónapjai súlyosan érintették a Temető dűlő lakóit. A fúrt kutak vízhozama drasztikusan csökkent, és előfordult, hogy a mosógépek működéséhez már nem volt elegendő vízmennyiség. Mindezek fényében különösen is égetővé vált a szolgáltatás modernizálása. A közel negyvenmillió forint összértékű beruházás úgy tűnik, révbe ért, a lakosság kérésének megfelelően ugyanis megépítették az ivóvízhálózatot önkormányzati önerős beruházás keretében. 

– A műszaki átadás-átvétel kedden várható, ezt követően egy hét múlva köthet rá a lakosság a rendszerre. Összesen egyébként negyvenegy háztartás kérte a vezetékes ivóvizet – részletezte a referens.

Lőrinczy Veronika arra is felhívta a figyelmet, hogy a város képviselő-testülete korábban határozatban döntött a Temető dűlő és a Belsőerdő dűlő közötti szakasz ivóvízhálózatának kiépítéséről. A kivitelezési feladatokat a Dabas és Környéke Vízügyi Kft. látta el, a föld- és irtási munkák, a csővezetékelés és szerelvényezés pedig mintegy kétezer-hatszázhúsz folyóméteren történt meg.

 A polgármesteri hivatal munkatársa emlékeztetett: további fejlesztések is szükségesek ahhoz, hogy a kor követelményeinek megfelelő infrastruktúrával rendelkezzen a városrész.

– A szemétszállítás megszervezését nemrégiben oldotta meg a szolgáltató. A hulladék elszállítását az tette lehetővé, hogy sikerült javítani a dűlőút állapotán. A murvával szórt úton való közlekedés viszont nagy porhatással jár, ezért az önkormányzat azt tervezi, hogy mart aszfalttal fedi le az érintett szakaszt – foglalta össze a jövőbeni terveket a szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában