Fejlődés

2022.09.27. 17:48

Munkahelyeket teremthet Jászkarajenő új ipari parkja

Mintegy 3,2 hektáron 75,5 millió forintból épült ipari park Jászkarajenő határában, melyet a napokban adtak át. A helyszín ingatlanjainak kiadásáról már tárgyal a helyi önkormányzat, mely a vállalkozói övezet kiváló megközelíthetőségében látja a legfontosabb vonzerőt.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

– Az értékesítésre szánt telkek egyenként ötezer négyzetméteresek, a terület minden szükséges infrastruktúrával rendelkezik. Elsősorban kisebb vállalkozásokat várunk ide, és örömmel mondhatom, hogy jelenleg is folynak tárgyalások különféle cégekkel – mondta el hírportálunknak a vadonatúj komplexumról a település polgármestere.

Palya István hozzátette, pillanatnyilag három terület iránt élénk az érdeklődés.

A minap megnyílt zónába főként olyan cégeknek adnának helyet, amelyeknek állandó telephelyre van szükségük, vagy akik kereskedelmi szolgáltatói, illetve összeszerelői tevékenységet végeznének, ám mindezeken felül más irányba is nyitott az önkormányzat.

– Mivel a falu központi helyen fekszik, hat város van körülöttünk, ezért logisztikai központnak is kiváló a helyszín. Bízunk az ingatlanok mielőbbi hasznosításában, hiszen Szolnok 25, Kecskemét 40, Nagykőrös és Cegléd szintén 25, míg Tiszakécske 12 kilométerre található tőlünk, ráadásul Abony is gyorsan elérhető. Emellett az M4-es és az M44-es út sincs túl messze.

Az árufuvarozás drágulása miatt sokat jelenthet a cégek számára egy köztes telephely, amely a termelés minden érintettjéhez közel van

– folytatta Palya István.

A településvezető ezután arra hívta fel a figyelmet, hogy a lakosság mindennapjaira nem lesz hatással az ipari övezet. A komplexum ugyanis a település határában található, és az átmenőforgalom sem lépi majd túl a normális szintet. Kérdésünkre, miszerint a helyi övezet miként tudja felvenni a versenyt a térségi nagyvárosok hasonló beruházásaival, Palya István azt közölte, vadonatúj ingatlanfejlesztésük egyik térségi társával sem szeretne vetélkedni.

– A lakók szemszögéből nézve is komoly beruházásként tekintünk a helyszínre. A parkbéli területek használatba vétele egyúttal a munkahelyteremtésre is jótékony hatással lehet.

Nélkülözhetetlen lesz ugyanis, hogy kiszolgálószemélyzet dolgozzon az egyes létesítményekben, a dolgozókat pedig helyi munkavállalókkal a legkönnyebb megoldani. Azt gondolom, e téren is jelentős értéket képvisel számunkra a vállalkozói övezet

– összegezte gondolatait a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában