Esemény

2022.09.13. 11:04

Nagyszabású programsorozattal készülnek az egészségnapra Szolnokon

A jelenlévők tanácsokat kaphatnak elsősegélynyújtáshoz, emlővizsgálathoz, egészséges táplálkozáshoz és környezettudatossághoz is.

Szoljon.hu

Fotó: Mészáros János

A hagyományokhoz híven idén is városi egészségnapot szervez a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház–Rendelőintézet Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központ. A nagyszabású programsorozatnak a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ad otthont szeptember 17-én, szombaton 9 órától. A rendezvény vendége lesz többek között Stahl Judit és a törökszentmiklósi Ezerjó Szentmiklós Néptáncegyüttes, de fellépnek a Szolnoki Szilver TSE táncosai is. 

A napot Szalay Ferenc polgármester és Piroska Miklós főigazgató nyitja meg, majd Vízkeleti- Hegedűs Judit, az Egészségfejlesztési Iroda vezetője számol be az elmúlt év tapasztalatairól. Dr. Lepény Éva pszichoterapeuta, pszichiáter „A stressz a mai ember üzemanyaga”, Surmanné Szabó Éva kardiológiai és pulmonológiai rehabilitációs vezető asszisztens pedig „Szívünk csücske” címmel tart előadást. 

Lehetőség nyílik különböző szűrővizsgálat – szív-érrendszeri szűrés, hallásvizsgálat, szájüregi rákszűrés, véroxigénszint-mérés – igénybevételére. A jelenlévők tanácsokat kaphatnak elsősegélynyújtáshoz, emlővizsgálathoz, egészséges táplálkozáshoz és környezettudatossághoz is.. Emellett együtt mozoghatnak majd Nagy Adrienn aerobik oktatóval, a kicsiket arcfestés, lufihajtogatás várja, illetve a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének köszönhetően kézműves foglalkozás is lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában