Program

2022.09.27. 14:00

Népzenészek, énekesek jöttek össze a besenyszögi művelődési házban

A minősítőn résztvevőket háromtagú szakmai zsűri értékelte.

P. Pusztai Nóra

A fellépések után közösen énekeltek a résztvevők Beküldött fotó

Országos és térségi népzenei minősítést tartottak a Wesniczky Antal Művelődési Ház és könyvtárban a hétvégén. Ahogy Danyi Gyuláné intézményvezetőtől megtudtuk, ötödik alkalommal szervezték meg a KÓTA Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének rendezvényét, mellyel a „Kultúrházak éjjel nappal – Mindennap értéket adunk” országos programsorozathoz csatlakoztak. 

A minősítőn résztvevőket háromtagú szakmai zsűri – Berta Alexandra, Junior Prima díjas népzenetanár és népdalénekes, Almainé Szabó Gabriella, „Év Kórusa” díjas karnagy, valamint dr. Lengyel Erzsébet, a KÓTA megyei elnöke – értékelte. Országos „Aranypacsirta” díjat kapott Kazinczy Judit, törökszentmiklósi énekes, országos „Aranypáva” díjat kapott a Palócföldről érkezett Szűcsi Népdalkör, valamint Balla Tibor, mezőtúri születésű népzenész. Muzslai Bernadett, szolnoki citerás térségi „Dicséretes” minősítést kapott. 

A jó hangulatot mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy amíg a zsűri tanácskozott közösen fakadtak dalra a résztvevők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában