Beruházás

2022.09.26. 14:23

Több mint kétszázmillió forintból újulnak meg az intézmények Alattyánon

Bővítenék az óvodát, fejlesztenék a művelődési házat.

Illés Anita

Az alattyáni óvoda bővítésének látványterve Beküldött fotó

Egy új, huszonöt férőhelyes csoportszobával bővül az alattyáni óvoda, valamint korszerűsítik a művelődési ház épületét. Az önkormányzat a TOP Plusz Programban elnyert két pályázat támogatásából valósítja meg a fejlesztéseket. Ezek részleteit szeptember 23-án ünnepélyes projektnyitón ismertette Pócs János országgyűlési képviselő, Huszár Arnold polgármester és Karancsi Tamás, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

A jelenleg hetvenöt fő befogadására alkalmas óvodát az önkormányzat bővíteni szeretné száz férőhelyesre. Megvalósításához mintegy 110 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a település a TOP Plusz Programban.

Az új, huszonöt férőhelyes csoportszobát az óvoda területén található régi, korszerűtlen épületben alakítják ki. Ezenfelül a projekt keretében öltözőt és mosdókat létesítenek, eszközöket vásárolnak, felújítják a meglévő gépkocsi behajtókat és három új parkolót építenek, valamint akadálymentesítik a telken belül található járdákat, közlekedő utakat. 

Egy másik, szintén TOP Plusz-os pályázat keretében a művelődési ház energetikai korszerűsítése valósulhat meg 124 millió forintból. Alattyánon a művelődési ház az egyetlen olyan intézmény, amely komolyabb felújításon nem esett át az utóbbi években. 

Sajtónyilvános eseményen mutatták be a fejlesztéseket Alattyánon Beküldött fotó
 

Az önkormányzat a jelenlegi gazdasági helyzetben igyekszik rendszeres kiadásait csökkenteni, az intézmény fenntartása magas terhet ró a költségvetésre, kiváltképp a téli időszakban. A fejlesztés célja többek között a külső fal, a padlásfödém és a pincefödém hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a fűtési rendszer korszerűsítése levegő-víz hőszivattyúval, valamint napelemes rendszer telepítése és az épület akadálymentesítése.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában