Magyar Falu Program

2022.10.19. 06:55

A tomaji templom mellett a tiszaderzsi és a kuncsorbai parókia is megszépült

Mindkét épület tetőszerkezete, valamint a vizesblokkok is megújultak.

MTI

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Tomajmonostorán templom, Tiszaderzsen és Kuncsorbán parókia újult meg, utóbbi helyen a ravatalozó is korszerűsödött. Fodor Gusztáv lelkész elmondta: Tomajmonostorán a református templom korszerűsítésére mintegy tizenötmillió forintot nyert a helyi református missziói egyházközség az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárság pályázatán.

A tiszaderzsi református parókiát pedig az ottani egyházközség által, a Magyar Falu Program pályázatán nyert mintegy huszonnyolcmillió forintból korszerűsítették – tette hozzá a lelkész

A legutóbb húsz éve felújított tomajmonostorai templom és a derzsi parókia épülete kívül-belül teljesen megújult, korszerűsödött az elektromos hálózat – részletezte Fodor Gusztáv. A száz ülőhelyes templomban elhelyeztek húsz, Németországból használtan érkezett, majd felújított faragott tölgyfapadot, új szószék és úrasztala készült – mondta.

A tiszaderzsi parókia tetőszerkezete megújult, az épületet újravakolták, átalakították a belső teret, megújult a vizesblokk. Stassné Ullár Hajnalka, a mintegy ötszázhatvan lakosú Kuncsorba polgármestere kiemelte: a Magyar Falu Program forrásaiból tizenhét és fél millió forintot nyert a parókia korszerűsítésére a református egyházközség, és csaknem tizennégymillió forintot a rendkívül rossz állapotú ravatalozó felújítására a község. 

Mindkét épület tetőszerkezete, valamint a vizesblokkok is megújultak. A felújításnak köszönhetően közösségi rendezvények helyszínévé vált az épület. A ravatalozó elektromos hálózata is korszerűsödött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában