Eljárást indítottak

2022.10.27. 19:55

Másfél óra alatt három kutyát is megtámadtak a randalírozó ebek Szolnokon

Még augusztus végén történt hármas kutyatámadás az Ormos Imre park Zagyva felé eső sarka közelében. A randalírozó ebeknek egy kölyökkutya is áldozatul esett. A szerencsétlenül járt jószágok gazdái azt szeretnék, hogy többször ne forduljon elő hasonló eset a környékén.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció/Shutterstock.com

– Aznap délelőtt kilenc óra tájban mi kaptuk az első támadást a Zagyva-parton, aztán jött Zoltánék kutyusa, utána pedig Máriáé. A három támadás körülbelül másfél óra leforgása alatt történt – idézte fel a nyár végi eseményeket Berzi Nagy Sándor. A környéken élő férfi elmondta, miután a két portyázó négylábú közül a nagyobbik földre vitte Dorkát, a kisebbik a nyakát vette célba.

– Az elkóborolt állatok Dorka kutyám combját is megtámadták. Az esetet követően azonnal hívogatni kezdtem azokat az állatorvosokat, akikkel korábban kapcsolatban álltunk. Az ellátásnak komoly költségei voltak. Jó lenne valamiképp garantálni, hogy ilyen eset ne forduljon elő többé a területen. Máskülönben hogy merjük itt sétáltatni a kutyáinkat? – fejezte ki sajnálatát a szerencsétlenül járt jószág gazdája.

Hasonló támadásról számolt be Kővágó Zoltán is, akinek kölyökkutyája szintén sérüléseket szenvedett, és azonnali ellátásra szorult. Mint megtudtuk, a pitbullnak kinéző állatok az Ormos Imre park Zagyva felé eső sarkában csaptak le újabb áldozatukra. 

Az ebek a földre lökték a kutyust, majd harapták, marcangolták. Két járókelő közreműködésével sikerült csak elérni, hogy ne történjen nagyobb baj.

Ezzel azonban még nem értek véget az események. 

– Kiskutyámmal lent voltunk a Zagyva-parton, a szokásos sétánkat tettük meg. Füles lement a mederbe, ami akkor elég mély volt, alacsonyan állt a víz – vette át a szót Erdősné Márta Mária. 

– Ekkor arra lettem figyelmes, hogy balról két eb vágtat felé. Volt rajtuk nyakörv, ezért azt hittem, hamarosan úgyis előkerül a gazdájuk. Ám hiába vártam, senki sem jött. Az ebek közül az egyik a mederbe futott, egy pillanatra megállt, majd támadott. Nagyon megijedtem – részletezte a hölgy.

A három érintett, Erdősné Márta Mária, Kővágó Zoltán és Berzi Nagy Sándor szerint a házi kedvencek megfelelő tartása óriási felelősség
Fotós: Mészáros János

Majd arról ejtett szót, hogy Fülest végül a hámja segítségével rántotta fel a mederből. 

– Rákiáltottam a jószágra, hogy takarodjon innen. Reszketett a lábunk, egy darabig nem is mentünk arra a környékre. Néhány nappal később tudtam meg, hogy Sándor és Zoltán kutyája komoly sérüléseket szenvedett ugyanazoktól az ebektől, szinte ugyanabban az időben. Csak azért nem tettem feljelentést, mert megúsztuk ijedtséggel, meg egy kis fülsérüléssel – nyilatkozott Erdősné Márta Mária.

Amint azt a három gazda elmondta, egységes álláspontot képviselnek az ügyben. Történetük tanulsága az, hogy mindenkinek kötelessége vigyázni házi kedvenceire, mert a felelőtlen ebtartás komoly baleseteket szülhet.

A támadásokat illetően arról kérdeztük a megyei rendőr-főkapitányságot, hogy milyen részletek ismertek az ügyben. Mári Ilona sajtószóvivő közölte, „a Szolnoki Rendőrkapitányságra érkezett bejelentések szerint augusztus 27-én délelőtt Szolnokon, a Zagyva-parton két kutya megtámadott egy-egy ott sétáló kutyát. Az esettel kapcsolatban a Szolnoki Rendőrkapitányságon október 19-én veszélyeztetés kutyával szabálysértés miatt ismeretlen személy ellen eljárás indult.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában