Döntés

2022.10.14. 13:55

Rövidült a nyitvatartási idő, drágult a belépés a mezőtúri strandfürdőbe

A közelmúltban a mezőtúri képviselő-testület is tárgyalt a megnövekedett energiaárak miatti takarékoskodási lehetőségekről. Az intézkedések a Mezőtúri Városi Strandfürdő és Fedett Uszodát is érintik.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Mészáros János

Ahogy arról Szűcs Dániel polgármester beszámolt: a létesítmény nyitvatartásában és térítési díjaiban történtek változások.

– Az üzemeltető Mezőtúri Intézményellátó és Ingatlankezelő Közhasznú Nonprofit Kft. már közzétette, hogyan változtak a díjak. Látható, hogy a helyi lakosokra vonatkozó árak kevésbé emelkedtek, mint a mezőtúri lakcímmel nem rendelkezőknek. Igyekeztünk a helyieknek kedvezni, de szükség volt az áremelésre, mert ezek is a fenntartáshoz járulnak hozzá – fogalmazott a városvezető.

Szűcs Dániel kiemelte: mindezzel szorosan összefügg a nyitvatartási idő módosítása is.

– A döntés szerint az uszoda hétfőnként zárva tart, keddtől szombatig pedig egy órával rövidebb ideig lesz nyitva, vagyis az eddigi este nyolc helyett hétkor zárják be a kapukat, vasárnap pedig este hatig fogadják a vendégeket. A szaunát csak hétvégente lehet majd használni – szólt az intézkedésekről a polgármester.

Az önkormányzat egyelőre eszerint látja biztosítottnak a fedett uszoda működését, a későbbiekben természetesen ezek az intézkedések még módosulhatnak.

– A fűtést termálvíz biztosítja, viszont az áramfogyasztás és annak költségei már terhet rónak a városvezetésre – tette hozzá Szűcs Dániel.

A képviselő-testület egyébként az egyéb gazdasági társaságokra, intézményekre vonatkozóan is hozott takarékossági intézkedéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában