Zárókonferencia

2022.10.19. 12:31

Százmilliók jutottak a helyi kezdeményezésekre Szolnokon

Megújuló játszóterek, könyvtárkorszerűsítés – látványos eredményeket hozott az alulról építkező fejlesztések támogatása a megyeszékhelyen.

Köllő Judit

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Az alulról építkező helyi szintű fejlesztéseket támogató CLLD (Community Led Local Development), ismertebb nevén a SzolnOK Helyi Akciócsoport eredményeiről tartottak összejövetelt szerdán délelőtt a megyeháza dísztermében.

A találkozó apropója az „Egy OKkal több Szolnok – Közösségi tervezés alapú kulturális és helyi fejlesztések Szolnokon” című pályázat eredményeinek összegzése volt, melynek köszönhetően százmilliókat fordíthattak lokális kezdeményezésekre. A program keretében hatszázhatvankétmillió forint értékben tíz pályázati felhívást jelenhetett meg, melyből hatvanöt közösségfejlesztési célú kisprojekt támogatása valósulhatott meg.

A megjelent tíz pályázati felhívás közül négyet kulcsprojektként írtak ki – tudtuk meg a témában tartott szerdai sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármestertől. Ezeket az előzetesen meghatározott fejlesztések megvalósítására fordíthatta a város, például megújult Szolnok öt játszótere: a Tiszaligeti játszótér, a Mátyás király úti játszótér, a Moha úti játszótér, a Csokonai-Gerle úti játszótér és a Dobó úti játszótér.

További hat felhívást pedig nyilvános pályázat keretében hirdettek meg. Több más projekt mellett a Szolnoki Evangélikus Egyházközség elképzelése alapján létrejött a templom melletti adapterház, a TISZApART Mozi tetőterében egy új rendezvénytér épült, lifttel bővült a VOKE Csomóponti Művelődési Központ, a Verseghy Ferenc Könyvtárban pedig az ifjúsági részleg fejlesztése valósulhatott meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában