Demonstráció

2022.10.14. 18:54

Szolnoki intézmények tanárai is tiltakoztak

„A jövő a tét!” – ezzel a felkiáltással csatlakozott a pénteki országos tanártüntetéshez a Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és NAMI tizenhat pedagógusa.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Sztrájkolt a Szandaszőlősi Általános Iskola 29 és a Rákóczi Ferenc Magyar–Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 17 munkatársa is. A Szent-Györgyi Albert Általános Iskola húsz fővel vett részt a tiltakozó akcióban.

A Varga Katalin Gimnázium 22 tanára is csatlakozott az országos elégedetlenségi mozgalomhoz, követelve, hogy a kormány érdemi tárgyalásokat folytasson a tanárok érdekképviseleti szervezeteivel az oktatást érintő kérdésekben. Huszonnyolc fővel vett részt a megmozdulásban a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, a Verseghy Ferenc Gimnáziumban huszonnégyen sztrájkoltak.

Szolidaritásáról biztosította a sztrájkoló, vagy éppen polgári engedetlenségben részt vevő pedagógus kollégákat a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tantestületének közel harminc tagja is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában