Figyelemfelhívás / Galériával

2022.10.04. 17:25

Videóra vettük az állatok világnapjára szervezett kutyás bemutatót Szolnokon

A szervezők a felelős állattartás fontosságára hívták fel a figyelmet.

Köllő Judit

Fotó: Mészáros János

Az állatok világnapja alkalmából a Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány több éve érzékenyítő előadásokkal készül az iskolásoknak. Képviselőik kedden délután a Szandaszőlősi Általános Iskolába látogattak a Czimre Kutyaiskolával közösen, az intézményben bemutatót is tartottak a legkisebbeknek. 

A felelős állattartás elkötelezettséget, állattartói ismereteket, sok időt és anyagi áldozatot követel. Mindez hatalmas felelősség.

Ezért a megfelelő feltételek állandó biztosítása mindenkinek segíthet a felelős gazdává váláshoz. A bemutatót követően Lits László, a Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója a felelős állattartás fontosságát hangsúlyozta.

– Ez a nap tökéletes alkalom arra, hogy felhívjuk az állatok védelmére a figyelmet – kezdte mondanivalóját Lits László. – Hiszen igazán fontos a felelős állattartás, ezért évek óta jó kapcsolatot ápolunk a Czimre Kutyaiskolával, munkatársaik segítenek szocializálni a menhelyen élő kutyusokat is. Több éves közös munkánkra építve szeretnénk a fiatalok figyelmét is ráirányítani arra, hogy milyen sok múlik az elkövetkezendő generációk állattartásán.

A Czimre Kutyaiskola engedelmességi és ügyességi bemutatókkal is készült az alsó tagozatosoknak.

Minden kutya lehet ügyes és szófogadó, mindez csak rajtunk, gazdákon múlik

– hangsúlyozta mondanivalójában Czimre József, a Czimre Kutyaiskola alapítója.

– Óriási megtiszteltetés, hogy bemutatót tarthatunk, hiszen egyre több iskola és óvoda nyitott az ilyen programokra.

Ezen kívül arra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a keverék állatok is ugyanolyan tökéletesek, mint egy tenyésztőtől vásárolt ebek.

– Szeretnénk a nyugati országokhoz hasonlóan beépíteni az emberek mindennapi életébe a felelős állattartás lépcsőit és a velük töltött minőségi időt. Hiszen ha tisztában vagyunk házi kedvencünk igényeivel és a velük járó szabályokkal, sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb állatot nevelhetünk. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában