Program

2022.11.19. 16:49

A Fővárosi Nagycirkusz karácsonyi előadását láthatták a szolnoki tanulók

Rászoruló gyermekek adventját tette szebbé a megyei KNDP.

Molnár-Révész Erika

A gyerekek izgatottan várakoztak a Budapestre tartó buszra

Fotó: Mészáros János

Izgatott gyerekek, búcsúzkodó szülők gyülekeztek szombaton a szolnoki Kőrösi Csoma Általános Iskola előtt. A buszt várták, ami egyenesen Budapestre szállította a tanulókat, hogy megnézzék a Fővárosi Nagycirkusz karácsonyi előadását, a Jókai novella alapján készült Melyiket a kilenc közül? című produkciót. A busz több, mint negyven gyermekkel és négy pedagógussal délben indult Budapestre.

– Meglepett bennünket, hogy Liliánát kiválasztották, de nagyon örül a gyerek, idén ősszel kezdte itt a harmadik osztályt. Bár tavaly tervben volt, hogy elmegyünk a Fővárosi Nagycirkuszba, mert a szajoli iskolában, ahol kitűnő tanuló volt, kapott ingyenjegyet, de nem sikerült, mert szeptemberig nem volt hely az előadásokra – mondta az egyik búcsúzkodó szülő, Krizsa László.

Az izgalmas utazást a Kereszténydemokrata Néppárt megyei szervezete tette lehetővé.

– Közeledik a karácsony, Jézus születésnapja. Ilyenkor jobban figyelnek egymásra az emberek, a szeretetre hangolódnak, és előtérbe kerül a gondolat, hogy segítsünk az elesettebbeken. Ebből kiindulva a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt jótékonysági esteket szervez, ebből a megyei szervezet vállalta, hogy feljuttatja a gyerekeket a Fővárosi Nagycirkuszba, erre a különleges előadásra – mondta a helyszínen dr. Póta Sándor, a párt megyei elnöke, önkormányzati képviselő.

Hozzátette, a résztvevő gyermekeket az iskola vezetése választotta ki, olyanokat, akik vagy hátrányos helyzetűek, vagy még nem láttak cirkuszi előadást. Mint azt dr. Póta Sándor elmondta, a jövő héten is indítanak egy csoportot, de akkor már a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tanulói mellett a környékbeli településeken élő rászoruló gyermekek is részt vesznek a különleges programon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában