Koncertek, szurkolás, művészet

2022.11.18. 07:00

Mindenki megtalálhatja a neki tetsző programot hétvégén a Jászkunságban

Ezek a jászkunsági programok várnak ránk a napokban.

Szoljon.hu

Színes a felhozatal programok terén a Jászkunságban

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Szombaton Szolnokon délután 13 órától nyílik a IX. Szolnoki Bronzszobrászati Szimpózium kiállítása a Damjanich János Múzeum-Időszaki kiállítások termében. A rangos képzőművészeti eseményt a Szolnoki Művészeti Egyesület és a Damjanich János Múzeum szervezi. A megjelenteket dr. Horváth László múzeumigazgató és Fazekas Réka, a Műcsarnok kurátora köszönti majd.

A 2023. január 29-ig, nyitvatartási időben látogatható tárlaton Baráth Fábián, Boros Miklós János, Gálhidy Péter, Gergely Réka, Gilly Tamás, Kotormán László, Kuti László, Pogány Gábor Benő, Révi Norbert és Szabó György alkotásait tekintheti meg a közönség.

Este 19 órától már Fenyő Miklós koncertre várják a rajongókat a városi sportcsarnokban. A legendás előadót a Fenyő Gyöngye zenekar és a Csacska Macska vokál kíséri. A koncerten felcsendülnek majd az olyan elmaradhatatlan örökzöld slágerek is, mint a Csókkirály, a Hotel Menthol, a Csavard fel a szőnyeget, vagy a Made in Hungária, de meglepetésekben sem lesz hiány - ígérik a szervezők. Jegyeket elővételben lehet megvásárolni.

„Fából-vaskarika” címmel tematikus játszóházba invitálja a gyermekeket a Baross úti Napsugár Gyermekház szombaton reggel 9:30-tól, délután egy óráig. A foglalkozások során a fafaragás fortélyaiba nyerhetnek bepillantást a résztvevők, akik játékokat és használati tárgyakat készíthetnek. A belépő ára 1000 forint.

Tiszasülyön szombaton reggel 10 órától várják az érdeklődőket a Márton-napi sokadalom és birsünnepre a Móra parkba. A programok között kézműves vásár, adventi koszorú készítés, gyermekprogramok, birsalmából készített ételek versenye, és „Döbrögi verés” is szerepel. Késő délután, 16:30-tól lámpás felvonulás indul a polgármesteri hivataltól a művelődési házig. 17 órától tűzzsonglőr előadás, 20 órától jótékonysági Meteor koncert szórakoztatja majd a résztvevőket.

Törökszentmiklóson az Ipolyi Arnold Közművelődési Központban Szabó Sándor gitáros, zeneszerző, zenekutató tart előadást keleti őseink zenéjéről szombaton 18 órától a Markóczy Félix Kiállítóteremben. Szabó Sándort bár gitárosként ismerik, de különféle keleti hangszereken is játszik és évtizedek óta kutatja a kelet zenéjét. 2013 óta rendszeres előadó a Szamarkandban, Shakrishabsban és Bakuban megrendezett nemzetközi keleti zenei konferenciákon, ahol koncerteket is ad. A belépő ára 2000 forint.

Karcagon Groovehouse koncertre csábítják a fiatalokat szombat este az Ifi-Clubba. A kaput kilenc órakor nyitják, az 1500 forintos jegyek korlátozott számban a helyszínen kaphatók.

Jászberényben vasárnaptól egészen december 18-ig várják a Lehel Film-Színházba a foci szerelmeseit. A résztvevők hatalmas kivetítő láthatják és szurkolhatják végig délután kettő órától a 22. Labdarúgó Világbajnokság mérkőzéseit. A mozi egyéb rendezvényei viszont befolyásolhatják a közvetítéseket, ezért a szervezők kérik, mindenki tájékozódjon előtte az intézmény közösségi oldalán.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában