Árpád-házi Szent Erzsébet

2022.11.21. 14:48

Védőszentjükre emlékeztek a nagykörűi óvodások

A gyermekek és pedagógusaik vittek ajándékot többek között a templomba, az orvosi rendelőbe, a művelődési házba és az önkormányzathoz is.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Beküldött fotó

Árpád-házi Szent Erzsébet a Cseresznyevirág Katolikus Óvoda védőszentje. Az intézmény ovisai és pedagógusai rá emlékeztek Erzsébet névnap alkalmából. 

– Megismertük Szent Erzsébet történetét, papírból rózsát készítettünk, kenyeret sütöttünk, verseltünk, énekeltünk – foglalta össze röviden az emlékezés eseményeit Récsányi Zsuzsanna óvodavezető. 

Mindezekkel utaltak egy Erzsébet személyéhez fűződő legendára, mely szerint éppen a szegényekhez tartott kenyérrel téli kötényével, amikor sógora látni akarta mit visz. Erzsébet csak annyit mondott: rózsákat. S csodák csodájára, amikor Henrik erővel a kötényébe nézett valóban csak rózsákat látott. Szent Erzsébetet ezért leginkább rózsákkal a kötényébe ábrázolják.

A nagykörűi óvodában is így tettek a gyerekek és óvó nénik, az elkészült kis cipókat, mint a szeretet kenyerét és papírrózsákat végül elvitték azokhoz az intézményekhez, azokhoz a személyekhez, melyekkel, akikkel rendszeresen együttműködnek. Így vittek ajándékot többek között a templomba, az orvosi rendelőbe, a művelődési házba és az önkormányzathoz is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában