Városszépítés

2022.12.22. 12:09

A szolnoki Tiszavirág híd liftjeit és hídfőinek környezetét is felújítják

A közelmúltban hivatalosan is átadták a gyalogos- és kerékpáros forgalomnak a másfél hónapos munkával felújított Tiszavirág hidat. Az eseményen elhangzott, hogy felújították a tiszai átkelő díszvilágítását, kicserélték a wpc-padlóval és 62 üvegburkolattal borított járófelületét, valamint a régi párnafáit műanyagra cserélték.

Mészáros Géza

Fotó: Nagy Balázs

Lits Lászlótól, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a két hídfőnél lévő liftek nagyjavítására is hamarosan sor kerül.

A személyfelvonók üzemképesek ugyan, ám a társaság és a kivitelezők arra keresnek megoldást, hogy a liftaknákat miként tudnák a későbbiekben szemétmentessé tenni. A hibátlan és impozáns szerkezetet ugyanis egyesek nem rendeltetés szerűen használják, illetve a magukról megfeledkezők piszkítják, szennyezik be, és dobálják tele mindenféle hulladékkal. 

A liftek várhatóan 2023 tavaszán fognak újra üzembe kerülni – tudtuk meg Lits Lászlótól. Hozzátette: a két hídfőnél meglévő tereket és építményeket – a költségvetés változásainak figyelembe vétele mellett – a jövő év végéig ugyancsak felújítják és megszépítik.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre arról is beszámolt, hogy a több száz lecserélt wpc-padló- és párnafa-deszkák közül a kopottabbakat a leendő Várkonyi téri és Jósika úti közösségi kertek kerítésébe és magaságyásaihoz, illetve a Dobó úti játszótérbe építik be, míg az ép elemeket a lakosság számára értékesítik. 

FOTÓ: Pengő Attila műszaki igazgató mutatja a Tiszavirág-híd újrahasznosításra és értékesítésre szánt egykori elemeit FOTÓ: Nagy Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában