Tűzifa

2022.12.02. 13:30

Felkészültek a hideg télre Kengyelen

Nem hagyja cserben télen a fűtés miatt bajba került lakosokat Kengyel önkormányzata, a polgármesteri hivatal udvarán tárolt több száz mázsa fából biztosítanak tüzelőt annak, aki sürgősen rászorul.

Molnár-Révész Erika

Németh Lajos alpolgármester mutatja a hivatal udvarában felhalmozott fát

Fotó: Mészáros János

Több száz mázsa tűzifát halmozott fel a kengyeli önkormányzat a külterületekről engedéllyel kitermelt fákból, valamint a megszűnt rákóczifalvai faiskola segítségével. A tüzelővel elsősorban a polgármesteri hivatalt, illetve az idősek otthonát fűtik majd.

– Emellett azoknak is tudunk ebből segíteni, akiknek elfogyott a tüzelőjük, és sürgős segítségre van szükségük, függetlenül az állami szociális tűzifaprogramtól. Utóbbira 100 kérelem érkezett, melyet a napokban dolgozunk fel – tájékoztatott Németh Lajos alpolgármester.

A hivatal épületét jelenleg gáz helyett fával fűtik, ehhez a napokban egy új kazánt is beszerzett mintegy másfél millió forintos önerőből az önkormányzat. A nagy teljesítményű berendezés a mezőgazdasági melléktermékek elégetésére is alkalmas.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában