Önkéntes tevékenységért díj

2022.12.05. 17:18

Kiemelkedő önkénteseket díjaztak a világnapi gálán - Galériával

December 5-én ünnepeljük az Önkéntesek Világnapját. Ez alkalomból köszöntötték hétfőn a mindenféle ellenszolgáltatás nélkül kiemelkedő tevékenységet végző személyeket és szervezeteket a megyeházán. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház 2020-ban alapította az Önkéntes tevékenységért díjat. Idén is 3 kategóriában vehettek át elismerést és egy különdíj is gazdára talált a fiatalok műsorával színesített gálán.

Kovács Berta

A díjazottak: (balról) a Tisza-tavi Keresztyén Polgári Kör Alapítvány nevében Fodor Gusztáv elnök, Ujvári-Járdán Éva önkéntes, a megyei Vöröskereszt képviseletében Juhász Éva megyei igazgató és Kis Józsefné szenior önkéntes, középen Hubai Imre

Fotó: Mészáros János

Ez évben 17 jelöltre érkeztek be javaslatok a szervezethez. A döntőbizottság, melynek elnöke Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, határozott az elismerések odaítéléséről.

A gálán Hubai Imre hangsúlyozta, hogy megyénk életében nagyon fontos megállni azoknál a mérföldköveknél, melyek egyrészt a megye identitását, másrészt a társadalmi kohéziót meghatározzák, erősítik, és azok az embereket és közösségeket évről évre elismerjük, akik ehhez rendkívül sokat hozzátesznek.

Idén Kiemelkedő Önkéntes Díjban részesült Ujvári-Járdán Éva, a Segíts Velünk Tiszafüred Alapítvány alapító tagja, aki évek óta tevékenykedik a városban élő rászorulók életminőségének javításáért, a gazdátlan állatok egészségéért és jólétéért, a tiszafüredi közösségért. Aktív karitatív tevékenységével, személyes példamutatással méltó az elismerésre.

Kiemelkedő Szenior Önkéntes Díjat vehetett át Kis Józsefné, aki évtizedek óta végez komoly önkéntes munkát Jászapátiban. Az általa képviselt szervezeteken keresztül nemcsak a rászorulók megsegítését tűzte ki célul, hanem a közösségépítését, értékeink megóvását is. Segítséget és adományt szervez, táboroztat, pályázatot bonyolít le. Az általa szervezett adományok gyermekotthonokba, az ukrán háború által érintett magyarlakta területre is eljutottak.

A Kiemelkedő Önkéntes Szervezetnek járó díjat A Magyar Vöröskereszt megyei szervezete kapta. A klasszikus értékeket képviselő, történelmi múlttal rendelkező szervezet a véradások mellett sokszínű közhasznú tevékenységén keresztül a társadalom számos csoportját eléri. A Szolnoki Területi Iroda a koronavírus járvány első hullámától a megelőzési és védekezési feladatok tevékeny részese.

Hubai Imre felajánlásának köszönhetően Kiemelkedő Önkéntes Közösség Különdíjat is átadtak, erre a Tisza-tavi Keresztyén Polgári Kör Alapítvány találtatott érdemesnek. A szervezet a pénzbeli és természetbeni adományokat gyűjt a rászorulók megsegítésére. Szoros kapcsolatot ápol a Magyar Református Szeretetszolgálattal. Fő célja a nagykunsági keresztyén kulturális értékek megőrzése, ápolása a Kárpát-medencei magyar nemzetiségek közötti gazdasági-kulturális hidak kiépítésével. A Kátai Gábor Kórházat több alkalommal is nagy értékű adományokkal támogatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában