Közmosoda

2022.12.20. 10:52

Télen van szükség leginkább a mosodára Tiszabőn

Naponta tíz-tizenöt adag ruhaneműt is kimosnak a téli időszakban Tiszabőn, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közmosodájában. A szolgáltatás azért ilyen népszerű, mert a háztartások nagy része nem rendelkezik szárítógéppel.

Molnár-Révész Erika

Mága Margit (rózsaszínben) és Rézsó Józsefné (piros-fehér) segítik a helyieket abban, hogy tiszta, száraz ruhát vihessenek haza

Fotó: Mészáros János

Reggel 8-tól délután 16 óráig folyamatosan mennek a mosó, valamint a szárítógépek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közmosodájában, Tiszabőn. Az ingyenes szolgáltatásra, ilyenkor, télen van a leginkább szüksége a helyieknek, mert sok háztartásból hiányoznak az ilyen, nagy teljesítményű berendezések.

– Naponta 10-15 adag ruhát hoznak be a családok, főként kabátokat, plédeket, ágyneműket. A mosodánkban hárman dolgoznak, tisztítják, szétválogatják, kimossák, szárítják és felcímkézik a behozott ruhaneműt – tájékoztatott Boldog Katalin, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában