Összefoglaló

2023.01.30. 19:54

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 30.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Fotó: Mészáros János

Őrizetbe vettek egy jászladányi férfit, akitől 41 kilogrammnyi, hazánkban nem engedélyezett gyógyszert foglaltak le. A rendőrök az elkövető Spanyolországból kapott csomagjai között főleg tiltott teljesítményfokozókat találtak.

A Tiszán levonuló árhullám jelenleg a Tisza-tó térségében tetőzik, a Zagyva-Tarna vízrendszerben, a Hármas-Körösön és a Hortobágy-Berettyón már apadás tapasztalható. A Kötivizig január 29-én reggel rendelt el elsőfokú árvízvédelmi készültséget a Tisza több árvízvédelmi szakaszán.

A szolnoki Szent István Egészségház működése a közelmúltban telepített napelemrendszerrel energiahatékonyabbá vált. Ezzel egyidőben kialakítottak egy új, a mozgásszervi betegek ellátását szolgáló fizikoterápiás részleget is, melyet hétfőn adtak át.

Kigyulladt egy lakatlan ház hétfőn kora délután Jászárokszálláson, a Vigh utcában. A tűzesethez a jászberényi hivatásos és a jászárokszállási önkormányzati tűzoltókat riasztották. Az egységek több vízsugárral eloltották a lángokat.

Krzysztof Filipowicz, a Lengyel Köztársaság tiszteletbeli konzula annak a körutazásának részeként látogatott Kunszentmártonba hétfőn, mely során végigjárja azokat a városokat, amelyek lengyel testvértelepülési kapcsolattal rendelkeznek.

Egyre több felkavaró felvétel lát napvilágot arról, hogyan kényszerítik a kárpátaljai és más ukrajnai területekről a férfiakat a hadseregbe. Beszámolók szerint beteg, sérült, rokkant emberek is áldozatául esnek a kényszersorozásnak

Megölte és a fagyasztóba tette újszülött kisfia testét egy magyar nő Németországban. A csecsemő testén tompa erőből eredő sérüléseket és tizenegy késszúrást valamint nyaki vágást találtak. 

Kóros elmeállapota miatt felmentette az emberölés kísérletének vádja alól a Fővárosi Törvényszék hétfőn azt a kínai férfit, aki 2021 márciusában a Honvédkórház Covid-részlegén az ápolókra és a biztonsági személyzetre támadt, majd az egyik altatásban lévő beteget halálra szúrta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában