Programok

2023.01.12. 09:56

Az ördög is Karcagra látogat a Magyar Kultúra Napja alkalmából

Kiállítással, díjátadóval és színházi előadással ünneplik a magyar kultúra napját a nagykunsági városban.

Daróczi Erzsébet

Forrás: Illusztráció

Fotó: Havran Zoltán

Több rendezvénnyel is készülnek a Magyar Kultúra Napja alkalmából Karcagon. Január 19-én, csütörtökön 17 órától a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár második emeleti dísztermében Bocskay Vince szobrászművész kiállítását Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművész, emeritus jászkun főkapitány nyitja meg. Közreműködnek a KÁIAMI Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolai Tagintézmény növendékei és tanárai.

Január 20-án, pénteken 17 órától a városháza dísztermében ünnepi köszöntőt mond Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke, majd átadják a Karcag Város Kultúrájáért Díjat és a Karcag Város Sportjáért Díjat. A díjazottak köszöntésében közreműködik a Szolnoki Szimfonikus Zenekar vonós együttese, illetve Kázmér Tamás és Koppány Mária.

Január 22-én, vasárnap 17 órától a Déryné Kulturális Központ földszinti színháztermében Molnár Ferenc: Az ördög című darabját viszi színre a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában