Keresik a megoldást

2023.01.24. 15:00

Gyökerestől fordult ki egy hatalmas fa Tiszapüspökiben, egy villanyoszlopot is magával rántott

Már többször dőltek ki fák Tiszapüspöki szabadstrandjának környékén, ám a terület egy része fokozottan védett, így hosszas folyamat, ráadásul egy vagyon az elöregedett növények eltávolítása. Legutóbb, hétvégén a part mellett dőlt ki egy hatalmas fekete nyár.

M. R. E.

A Tisza -parton kidőlt fekete nyárfát mutatja Bander József polgármester

Fotó: Mészáros János

Egy villanyoszlopot is kidöntött az a nagyméretű fekete nyárfa, mely pénteken fordult ki a földből Tiszapüspöki szabadstrandjánál.

– A látszólag egészségesnek tűnő fa az esőzések során felázott talaj miatt gyökerestől fordult ki, az így kidöntött villanyoszlopot már áramtalanítottunk. Jelenleg arra várunk, hogy a terület kezelője, a Kötivízig intézkedjen a további teendőkről – tájékoztatta hírportálunkat Bander József polgármester.

Mint azt korábban megírtuk, már többször okoztak problémát a Tisza-parton álló elöregedett fák Püspökiben. Volt, hogy nyaralóra, kerítésre, vagy az úttestre dőltek. Ám a természetvédelmi területen csak szigorú szabályok mellett, és engedéllyel lehet eltávolítani a növényzetet. A fák gallyazására, és hét fa eltávolítására már megkapta az engedélyt az önkormányzat, de ettől jóval nagyobb számban lehetnek veszélyes fák a területen.

– Ez az eset jól mutatja, hogy ismét elő kell vennünk a kérdést, hiszen ez akár nyáron, a szezon közepén is előfordulhat. Ezért levélben fordulok az illetékes hatóságokhoz, találjuk meg annak a módját, hogy azokon a területeken viszont, ahol egyszerűbb módon lehet a fák cseréjéről gondoskodni, kezdjük meg a ligeterdő faállományának frissítését – tette hozzá a településvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában