Védekezés

2023.01.25. 15:30

Javult a helyzet, de még most is óriási területet borít belvíz a Jászkunságban

Az elmúlt 24 órában több mint egymillió köbméter vizet emeltek át a földekről a befogadókba szivattyúk, miközben továbbra is belvízvédelmi készültség van érvényben a Jászkunságban.

M. R. E.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Bár némileg csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága vármegyénkben, továbbra is dolgoznak a szivattyúk a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén. 

– Jelenleg II. fokú a készültség a kiskörei, a karcagi és a kisújszállási belvízvédelmi szakaszokon, I. fokú pedig a jászberényi, a jászkiséri, a törökszentmiklósi, a cibakházi, a kunhegyesi és a mezőtúri szakaszokon – tájékoztatott Laczi Zoltán, az igazgatóság sajtóreferense. 

Hozzátette, a legfrissebb adatok szerint a belvízi elöntés nagysága az igazgatóság működési területén 7 340 hektár, ebből Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében 2920 hektár földet borít belvíz. Ez egy nappal korábban ez 3 040 hektár volt. Az elmúlt 24 órában a szivattyúkkal 1,26 millió köbméter vizet emeltek át a befogadókba.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában