Beruházás

2023.01.09. 17:00

Új funkciót kap a volt presszó épülete Jászkiséren

Bérlakásépítés és útfelújítás is fontos része a többszáz milliós beruházásnak.

Illés Anita

Folyamatban van a közösségi ház kialakítása a városközpontban

Fotó: Pesti József

Többfunkciós közösségi házat alakítanak ki a volt presszó épületéből Jászkiséren.  A város főterén található létesítmény a jövőben kislétszámú közösségi programoknak, sport- és egészségcentrumnak ad majd helyet. Mivel az iskola szomszédságában van, a gyerekek tornateremként használhatják – tájékoztatott Lukácsi György, polgármester. 

A beruházást a terület- és településfejlesztési operatív programban elnyert pályázati forrásból, a város szegregált területeinek rehabilitációja keretében valósítja meg az önkormányzat. A több mint négyszázötvenmilliós projekt több elemből áll, lakófunkciós és infrastrukturális fejlesztéseket egyaránt tartalmaz. Megtudtuk, hogy a kivitelezési munkálatok során már befejeződött a Deák Ferenc és a Rákóczi Ferenc utca felújítása

A Teleház melletti területen parkolókat létesítettek, valamint folyamatban van két szociális bérlakás építése a Bem úton. A projekt célja a szegregátumban élők életminőségének javítása és társadalmi integrációjuk elősegítése.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában