Szolnok

2023.01.28. 09:00

Városvezetői és képviselői bejárást tartanak az épülő tiszaligeti fürdőben

Az építkezési folyamatokat időközben alvállalkozói nemteljesítések, valamint több világméretű havária lassította le.

Mészáros Géza

A Tiszaligeti Strandfürdő látványterve

Forrás: magyarepitok.hu

A szolnoki közgyűlés csütörtöki ülésén, az újjáépülő tiszaligeti strandfürdővel kapcsolatosan, Borda Zoltán városatya képviselői felvetésére válaszolva Fejér Andor alpolgármester elmondta, hogy a létesítmény kivitelezése jelenleg mintegy 83 százalékos készültségi fokban van.

A városvezető emlékeztetett, hogy a beruházás évekkel ezelőtt a Modern Városok Program részeként indult el. Az építkezési folyamatokat időközben alvállalkozói nemteljesítések, valamint több világméretű havária lassította le. Így a koronavírus-járvány, majd pedig a szomszédban zajló háború is akadályozta a generálkivitelezést. A hadi helyzet hatásai, illetve az Európai Unió által meghatározott szankciós intézkedések következtében kialakult gazdasági problémák és az infláció pedig a beruházás költségeit emelték meg folyamatosan, ami miatt rendre forráskiegészítésre kellett pályázni.

Fejér Andor elmondta, a főkivitelezővel történt egyeztetés szerint a város vezetésének felajánlották az építési területen február 3-án 10 órától kezdődő szemlézést, amelyre az alpolgármester, tisztelettel, meghívja az önkormányzati képviselőket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában