Segítségnyújtás

2023.01.25. 12:00

Vásárlási utalványt és lisztet is kaptak a rászoruló családok Rákócziújfaluban

Egy szolnoki vállalkozás évek óta adományokkal segíti a rászoruló családokat Rákócziújfaluban.

P. Pusztai Nóra

Sólyom Vilmosnétől, a családsegítő szolgálat munkatársától Kabai Jánosné veszi át az adományt

Forrás: Beküldött fotó

Segítséget kaptak a rászoruló családok kedden. Rákócziújfalu és a Stadler Szolnok Kft. között már több mint egy évtizedre nyúlik vissza a kapcsolat. A megyeszékhelyen működő vállalat minden esztendőben támogatja a falu hátrányos helyzetben élő családjait.

– Minden évben más a célcsoport. Idén azokat választottuk, akik fogyatékkal élő gyermeket nevelnek vagy felnőttet gondoznak, illetve rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek. Háromszázezer forint értékű vásárlási utalványt osztunk szét a családok között, mindenkinek tízezer forint jutott. Az önkormányzat további hat-hat kilogramm lisztet ajánlott fel nekik – mondta Sólyom Vilmosné. A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Rákócziújfalu telephelyén működő Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatának munkatársa kiemelte, a több mint tíz éve működő kapcsolat ideje alatt volt már példa, hogy tartós élelmiszercsomagokat állítottak össze, idén olyan utalványra esett a választás, amit helyben is be tudnak váltani a hátrányos helyzetű családok.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában