Makramé

2023.01.25. 08:30

Villámgyorsan megtanulták a csodálatos textildíszek készítését a tiszaföldvári szakkörön

A csomózásos textildíszítés, azaz a makramé alapjait sajátíthatják el a szakkörön a tiszaföldváriak.

P. P. N.

Képünkön a makramé szakkör látható

Forrás: Városi Művelődési Ház Tiszaföldvár Facebook-oldala

A Nemzeti Művelődési Intézetnél lehetett pályázni szakkörökre, a földváriak a makramét választották. A forrás biztosítja az alapanyagot és a foglalkozások lebonyolításának menetrendjét is. A kiírásban húsz alkalom megszervezése és minimum öt fő megszólítása szerepelt.

– Az intézet tematikáját követjük, már kilencszer találkoztunk. Nemcsak a makraméban mélyülünk el, de a tagokkal jobban meg is ismerhetjük egymást, igazi csapatot kovácsolnak belőlünk az alkalmak – mondta Oros Krisztina, a városi művelődési ház vezetője. Bár az intézmény zárva tart szerencsére a foglalkozások nem maradnak el, azokat a Vadvirág utcai üdülő épületben tartják.

– Úgy tűnik, hogy beváltotta a szakkör a hozzá fűzött reményeket, jó kedvvel, lelkesen jönnek össze a résztvevők. Legutóbb egy virágtartónak is alkalmas dísz készítettünk – mesélte.

A kiírás szerint a pályázatot egy kiállítással zárják, ahol bemutatják az elkészült alkotásokat, tárgyakat. Ezzel együtt már figyelik a további lehetőségeket is, amint megjelennek a részletek, újabb foglalkozásokra nyújtják be az igényüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában