Galériával

2023.02.21. 12:22

Diákok is énekelték a Walt Disney-filmek híres dalait a szolnoki iskolában – Videóval!

A Disney hétre egyedülálló programokkal készült az intézmény.

Köllő Judit

Disney hetet tartanak a szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában

Fotó: Mészáros János

Száz éve alakult a Disney Company, ez adta az ötletet, hogy Disney témahetet tartsanak a szolnoki Szent Györgyi Albert Általános Iskolában. A programok közt közös mozizás, éneklés, jelmez- és rajzkiállítás is szerepel. Péli Ildikó szervező tanár, a témahét ötletgazdája hírportálunknak elmondta, még a nagyobb diákok is izgalommal várták ezt a rendezvényt.

– Minden kisgyermek rajong a Disney mesékért, és valljuk be, mi felnőttek is szeretjük azokat – kezdte mondanivalóját a pedagógus. – Ezért az az ötletünk támadt, hogy olyan témahetet hozzunk létre, ahol a tanulók közelebb kerülhetnek magához az alkotóhoz, Walt Disneyhez. Hétfőn a TISZApART Moziba látogattunk, ahol a híres N’Canto mesefilmet tekinthettük meg. Kedden pedig a Brill Vocal együttes tagjai híres Disney dalokkal szórakoztatták a fiatalokat. A Jégvarázs című film főcímdalát például az egész iskolával közösen énekelték.

Egyébként izgalmas, osztályok közötti Disney figura verseny is kibontakozott az iskolában, melynek döntőjét a napokban rendezik meg.  

– Hiszünk a komplex művészeti nevelésben, ezért havonta szervezünk egy témahetet diákjainknak, hogy közelebb kerüljenek az adott alkotókhoz és azok munkásságához – folytatta Péli Ildikó. – A mai gyerekek igen ingergazdag környezetben élnek, így különösen fontos, hogy ők is részesei legyenek egy-egy témának, melyet később jobban a magukénak érezhetnek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában