Döntések

2023.02.16. 17:30

Építményadót vezetett be Fegyvernek

Bár már korábban tervezte az építményadó bevezetését a fegyverneki önkormányzat, a koronavírus-járvány alatti tilalom miatt erre csak az idei évben került sor. Az intézkedés leginkább a vállalkozásokat érinti, és azokat, akik bérbe adják ingatlanjaikat.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Építményadót vezettek be az idei évtől Fegyverneken, erről januári ülésén döntött a város képviselő-testülete. Az helyi adó alól mentességet kapnak a szükséglakásban élők, a háziorvosi rendelőként működő helyiségek, és az ingatlan-nyilvántartási állapot szerint állattartásra vagy növénytermesztésre szolgáló épületek és tároló építmények, feltéve, ha azokat a tulajdonos rendeltetésszerűen használja. Szintén mentes az építményadó alól a magánszemély tulajdonában álló lakás, lakóház, ha azt az ingatlan nyilvántartásban feltüntetett rendeltetésének megfelelően használják, magyarul vállalkozási célt nem szolgál. Adómentes marad továbbá a garázs, és az üdülőingatlan is, amennyiben azt nem bérbeadással hasznosítja tulajdonosa.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában