Zöldség

2023.02.09. 12:30

Földbe kerültek az uborkapalánták Cserkeszőlőn

Több mint kétezer palántát nevel egyik fóliasátrában Iglódi Ferenc cserkeszőlői kertész. A kígyóuborka után egy hónap múlva a paprika lesz a soros.

P. Pusztai Nóra

Iglódi Ferenc cserkeszőlői kertész az ültetésre váró palánták között beszélt a várható termésről

Fotó: Mészáros János

A palántaültetéssel megkezdődött az uborkaszezon a cserkeszőlői fóliasátrakban. Iglódi Ferenc, kertész több mint kétezer tövet ültetett el, egy részüket magról nevelte.

– Sokáig volt sötét, borús az idő, így megnyúltak a szárak és le kellett gumizni őket, hogy legyen lehetőségük megvastagodni. A pálca tartja, hogy szállításkor, ültetéskor ne sérüljön a növény – mondta. Hozzátette: több száz mag későn kelt ki, azokat pótolni kellett, hogy a szokott mennyiségű tő kerülhessen a földbe.

Alig egy hónap múlva, március elején már szedhetik a kígyóuborkákat. A palántákat tíz-húsz centinként ültetették, egy tőn öt-hat kilogramm uborka terem.

– A sátor viszonylag alacsony, így a tövenkénti termés sem túl nagy, az uborka egy részét a budapesti nagybani piacon értékesítjük, de helybe is jönnek kereskedők – emelte ki.

Amikor az uborka leérik, paprika kerül a fóliasátorba, így arra is már csak néhány hónapot kell várni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában