Galériával

2023.02.15. 16:41

Jeles tudósra emlékeztek Karcagon

A karcagi születésű Györffy István néprajztudós születésének 139. évfordulóján a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda tanulói, pedagógusai, a város vezetése, a Györffy István Nagykun Múzeum, a Kunszövetség, a Nagykunsági Népművészeti Egyesület képviselői a Múzeumparkban lévő szobránál emlékeztek meg a jeles tudósról.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

A rendezvény elején Háló-Csenda Anikó, az iskola  tanára idézte fel Györffy életét, a műsorban közreműködtek az iskola diákjai. Kovács Miklósné igazgató egy-egy Györffy portrét adott át az első osztályosok képviselőinek, hogy azt tegyék ki tantermeikbe, ezáltal is tisztelegve a névadó előtt.

A néprajztudós szobránál az önkormányzat, a kórház, a múzeum, az iskola, az egyesület és a Kunszövetség helyezte el az emlékezés koszorúit.

A program az iskolában folytatódott, ahol az aulában lévő Györffy portrét koszorúzták meg, majd a Györffy Galéria pályázatának eredményhirdetése volt a könyvtárban. A három témában 107 iskolás és óvodás pályázat érkezett, a díjakat 9  fős zsűri ítélte oda. Az eredményeket Nagy-Szentesi Anikó ismertette. Antalócziné Balog Ágnes tanárnő pedig a kézműves szakkörös diákjai munkákból nyílt kiállítást ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában