Esemény

2023.02.28. 14:30

Közel százan neveztek a nagy hagyományú, martfűi rajzversenyre

A versenyre csodálatos pályaművek érkeztek.

P. Pusztai Nóra

A gyerekeket kategóriánként díjazták a martfűi rajzversenyen

Forrás: Martfű Média

Nagy érdeklődés övezte a Ráday Mihály Város és Faluvédők Szövetsége pályázatának martfűi fordulóját, melyet a helyi városszépítő egyesület koordinált.

– Harminckettedik alkalommal hirdettük meg a versenyt, kilencvenhét rajzot küldtek be a gyerekek, melyek között született egy különleges alkotás – egy dolgozat – is – tudtuk meg Vinczéné Balogh Magdolnától, az egyesület elnökétől.

A képeken megjelennek a templomok, a városháza vagy éppen a művelődési központ is, a természetből pedig jórészt a Tisza adja a témát.

– Az eredményhirdetéskor jó volt látni a sok izgatott, kipirult gyermekarcot, akik kíváncsian várták a győztes neveket. Nem mentek haza üres kézzel. Mindenki kapott egy emléklapot, s hozzá egy – a városszépítős hölgyek által készített – díszített mézes süteményt – mondta az elnök.

A legjobbak meghívást kapnak a fővárosba, a Budapest Történeti Múzeum Barokk Udvarába, az országos megméretés központi eredményhirdetésére, ahol a győztesek nyereménye egy egyhetes, örökségvédő tábor lesz, melyet idén Kisújszálláson rendeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában