Testületi ülés

2023.02.05. 17:12

Megtárgyalták Rákóczifalva idei költségvetését

A rendelkezésre álló forrásokkal biztosítani tudják a város működését. A testületi ülésen átbeszélték a 2023 évi gazdálkodási tervüket.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A napokban megtartott testületi ülésen tárgyalták a képviselők a település 2023. évi költségvetési tervét.

Idén 1 milliárd 231 millió forint bevételi és kiadási főösszeggel számolhatnak.

Mint dr. Túróczi Imre polgármester kiemelte, a rendelkezésre álló források biztosítják a városi intézmények zavartalan működését és a különféle, szükséges berendezések karbantartását, javíttatását. Az önkormányzatnál a minimálbér és a garantált bérminimum emelése megtörtént, az emelt összegekkel kalkuláltak.

Az adóbevételek idén mintegy 108 millió forintot tesznek ki. Falván a helyi iparűzési adót, kommunális adót és építményadót kell fizetni, új adónemet nem vezettek be és nem is emelték a meglévők mértékét.

Legnagyobb kiadással az intézmények működtetése kapcsán kell számolniuk, a költségeket a normatív támogatásokkal és az adókból befolyt összegekkel ki tudják egészíteni. Terveik között épületenergetikai beruházások szerepelnek, pályázatokra építve.

Korábban e témában már tartottak munkaértekezletet, így az ülésen a költségvetést a testület egyhangúlag elfogadta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában