Jászapáti / Galériával

2023.02.24. 10:00

Pócs János: Mindent, amit a belső fogyasztás elbír, azt Magyarországon kell megtermelni

A szakmai szervezetek a változásokról informálták a gazdákat.

Illés Anita

Az eseményen beszédet mondott Pócs János országgyűlési képviselő is

Fotó: Pesti József

Tájékoztató agrárfórumot tartott csütörtökön a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Szervezete, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Gazdakörök Szövetsége Jászapátin, a Pájer Antal Művelődési Házban. A szakmai tanácskozás fő témája a Közös Agrárpolitika (KAP) támogatási rendszerének bemutatása volt. 

A Közös Agrárpolitika 2023-tól kezdődő időszakát Magyarország Stratégiai Terve alapozza meg, amely 2027-ig szabályozza a támogatások feltételrendszerét. 

– A magyar nemzetgazdaság egyik fő bázisát jelentő vidék stabilitása érdekében fontos, hogy le tudjuk hívni ezeket a támogatásokat, melyek a versenyképességet fokozzák – emelte ki megnyitó beszédében Hubai Imre Csaba, a NAK vármegyei elnöke. Mint mondta, megfelelően fel kell készülni a rendszer fogadására, alkalmazására, ezt szeretnék információkkal segíteni. 

A rendezvényen Pócs János országgyűlési képviselő köszöntőjében szólt többek között az aszály, a háború és a szankciós válság okozta kihívásokról. Hangsúlyozta: a magyar agrárium szereplői az elkövetkezendő négy-öt évben soha nem látott támogatást kapnak öntözésre, az intenzív gazdálkodás növelésére, a feldolgozóipar erősítésére. 

– Mindent, amit a belső fogyasztás elbír, azt Magyarországon kell megtermelni – tette hozzá a kormánypárti politikus. 

A Jászapáti Gazdakör képviseletében Kiss János köszöntötte a jelenlévőket. A fórumon Legény Ágnes agrárstratégiai szakértő adott tájékoztatást Magyarország KAP-Stratégiai terve alapján a 2023-ban kezdődő támogatási lehetőségekről. Az előadás után kérdések felvetésére is lehetőség volt.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában