Ülés

2023.02.22. 16:15

Sürgősséggel tárgyalták a Malom hasznosítását a jászberényi képviselők

Szerda délután ült össze a február elsején megalakult új képiviselő-testület Jászberényben.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A napirendi pontok megvitatása előtt egyperces néma csenddel emlékeztek az életének 74. évében elhunyt Katona Katalin nyugalmazott pedagógusra, helytörténeti kutatóra és a 95. életévében elhunyt dr. Suba György nyugalmazott főorvosra, Jászberény díszpolgárára. 

A tanácskozás érdemi részében elsőként egy sürgősségi indítványt vettek napirendre, mely a Malom épület oktatási célra történő hasznosításáról szólt. Budai Lóránt polgármester az előterjesztés kiegészítéseként felidézte, hogy a Malom-projekt tavaly az országgyűlési választások kampányában új fordulatot vett. 

– Pócs János országgyűlési képviselő és a vármegye vezetése akkor ígéretet tett, miszerint a projekt befejezésének ötven százalékát, de maximum egymilliárd forintot biztosítanak az önkormányzat számára. Az elmúlt időszakban sok minden megváltozott, legfőképp a gazdasági helyzet. Néhány nappal ezelőtt a vármegyeházán jártunk egyeztetésen, ahol kértük a vezetést, hogy a korábbi ígéretüket próbálják a megváltozott helyzethez igazítani – számolt be a fejleményekről a polgármester. Hozzátette: az önkormányzat határozott célja a beruházás befejezése. A vármegye vezetése március elsejééig vár választ a projekt folytatásával kapcsolatban. Az időközi önkormányzat választás eredménye alapján egy megváltozott összetételű képviselő-testület alakult február elsején, melynek újból állást kell foglalnia a Malom épület jövőjével kapcsolatban. 

Az előterjesztéshez nem érkezett hozzászólás, az új testület egyhangúlag megerősítette az előző testület döntését. Eszerint egyetértenek a Malom épület oktatási célra történő hasznosításával konzorciumban a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzattal. A projektben érintett Fecske-malom épület hasznosításának jövőbeli fő funkcióját a Palotásy János Zeneiskola új oktatási épületeként, a kialakítandó nagytermet pedig közös használatú rendezvényteremként jelölik meg.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában