Jászkunság

2023.02.13. 09:00

Túlélők után kutató hősök, vöröshagymával trükköző nő – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Szoljon.hu

Forrás: Turi László Facebook-oldala

1. A haldokló édesanya talán még láthatta, ahogy a magyar mentőcsoport kiemeli mellőle kisbabáját

Egyszerre megrendítő és felemelő perceket éltek át annak a kutató egységnek a munkatársai, amelynek Turi László, a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport vezetője is tagja. Pénteken ugyanis olyan csodának lehettek részesei a törökországi földrengés helyszínén dolgozó mentőcsoport tagjai, amelynek csak nagyon kevesek!

2. A vöröshagyma vonalkódjával okozott 80 ezres kárt egy szolnoki nő

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás miatt vádat emelt azzal a 44 éves szolnoki nővel szemben, aki 2022 novemberében és decemberében egy szolnoki hipermarketben 14 alkalommal is más terméknek a vonalkódját húzta le az önkiszolgáló kasszánál, mint amit ténylegesen vásárolt. A nő kedvenc helyettesítője a vöröshagyma volt.

Forrás: police.hu

3. Négyezer adag kábítószer átadása előtt fogtak el egy szolnoki férfit

Még a kristály átadása előtt csapott le a KR NNI miskolci egysége két dílerre, így a lefoglalt kábítószer és a több millió forint is a rendőrautóban landolt. A szolnoki és a prügyi férfit is kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják a nyomozók. A bíróság mindkettőjüket letartóztatta. A vásárlói kör feltérképezését követően újabb elfogásokra lehet számítani.  

Forrás: Police.hu

4. Hívja a rendőrséget, ha látta ezt a szolnoki lányt!

A Szolnoki Rendőrkapitányság február 7-én arról tájékoztatott, hogy eltűnés miatt keresnek egy szolnoki lakost, aki január 27-én reggel otthonából ismeretlen helyre távozott. Nem sokkal ezt követően aztán jó hírrel szolgáltak, ugyanis a kiskorú éppségben előkerült.

5. Baleset érte Gogót, a jászberényi mentőkutyát Törökországban

A törökországi földrengés helyszínére sietett a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 egészségügyi és kutató-mentőcsapata is. Az egyik csapattagnak, Szabó Gábornak a kutyáját, Gogót baleset érte, amikor túlélők után kutatott a romok között. A kutyus sérült mancsát ellátták és bekötötték.

Forrás: Kutyákkal az Életért Alapítvány Facebook oldala 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában