Fejlesztés

2023.02.12. 08:30

Vizesblokk építésére pályázna Tiszainoka

Sokan gyűlnek össze a tájházban tartott rendezvényeken, tovább fejlesztenék a területet Tiszainokán.

P. Pusztai Nóra

Kiss Erzsébet Eliza, Tiszainoka polgármestere körbevezetett minket a tájház udvarán, megmutatva a lebontásra váró épületet

Fotó: Mészáros János

Néhány éve helyiek és környékbeliek adományaiból rendezték be a tájházat. Az épület és udvara azóta is népszerű, a falusi rendezvényeken jó kedvvel telik meg a terület. A következő alkalomnak a húsvéti tojásfestést tervezik, egyebek mellett arcfestéssel és kézműveskedéssel. Az eresz alatt összeülve csodás alkotások készülhetnek.

– Tavasszal és nyáron nagyon kellemes és árnyékos az udvar, a különféle programokon érezhetően jól érzik magukat az emberek. Ide még az idős otthon lakóit is áthozzák – sorolta Kiss Erzsébet Eliza polgármester.

Amennyiben pályázatot írnak ki a Magyar Falu Programban, további bővítést terveznek.

– Nagy terveim vannak a szomszédos épülettel, lebontanánk és a helyére vizesblokkot építenénk. A főzőkonyha mellett zuhanyzó lenne tusolóval és mozgáskorlátozott, valamint férfi és női wc – mondta a tervekről. Hozzátette: kerítésre is költenének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában