Frissítve

2023.03.20. 13:54

Azonnal körbezárták a területet, amikor előkerült a földből a rejtélyes gránát Jászboldogházán

A lezárt területet a tűzszerészek kiérkezéséig a helyi polgárőrök biztosították.

Illés Anita

A tűzszerészek kiérkezéséig a polgárőrök biztosították a lezárt területet

Forrás: Jászboldogházai Polgárőr Egyesület Facebook-oldala

Jászboldogházán, a Radnóti utcában tereprendezés során a földből ismeretlen eredetű, robbanótestnek látszó tárgy került elő – közölte hétfőn a Jászboldogházai Polgárőr Egyesület közösségi oldalán.

A szóban forgó robbanótest
Forrás: Jászboldogházai Polgárőr Egyesület Facebook-oldala 

Rendőrségi bejelentés után, a tűzszerészek kiérkezéséig a lezárt területet a helyi polgárőrség folyamatosan biztosította. A kiérkező tűzszerészek megállapították, hogy egy világháborús, 85 milliméteres páncéltörő gránátról van szó, melynek a gyújtószerkezete hiányzik. A környező terület átvizsgálása után az eszközt elszállították – írták.  

A tűzszerészek megállapították, hogy egy páncéltörő gránát került elő a földből
Forrás: Jászboldogházai Polgárőr Egyesület Facebook-oldala

Megkeresésünkre Ficzere József, a Jászboldogházai Polgárőr Egyesület elnöke további részleteket osztott meg az üggyel kapcsolatban. 

– Vasárnap délután kaptam az értesítést a rendőrségtől, hogy egy robbanótestnek látszó tárgy került elő a Radnóti utcában. Valószínű, hogy az elmúlt héten végzett karbantartási munkálatok során került felszínre az ismeretlen eredetű tárgy, amit kutyasétáltatók találtak meg, akik értesítették a rendőrséget – részletezte Ficzere József. 

A Jászberényi Rendőrkapitányság a helyi polgárőrség segítségét kérte, hogy a tűzszerészek kiérkezéséig őrizzék a lezárt területet. Két polgárőr egész éjszaka, közel húsz órán át biztosította a területet. A második világháborús, 85 milliméteres páncéltörő gránátot hétfőn, 11 óra után szállították el a tűzszerzések.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában