Hasznosítás

2023.03.04. 18:00

Feldarabolták a kivágott fákat Rákócziújfalun

A tavalyi aszály miatt több fa is kiszáradt Rákócziújfalun, a napokban ki is vágták azokat.

P. Pusztai Nóra

Habara Norbert karbantartó kisebb darabokra vágja a fát

Fotó: Nagy Balázs

A Szolnok környéki településen több öreg fa is megsínylette a tavalyi időjárást, balesetveszélyessé váltak. Még ősszel felvetődött a gondolat, hogy ki is kellene vágni azokat.

– Szeptember-október körül már lehetett látni, hogy ezek a fák elszáradnak, a fenyők elkezdték dobálni a tűlevelet, megsárgultak, barnultak. Megvizsgáltuk, de menthetetlenek voltak, amikor kivágtuk látszott is belülről egy némelyiken, hogy teljesen ki volt száradva – mondta az ötvenéves fákról Varga József polgármester.

A napokban a Rákóczi úton, illetve a piactéren dolgoztak az önkormányzat munkatársai. A fák törzsét a hivatal udvarán apróbb darabokra vágják, amit fűtésre használnak majd.

– Mivel fenyő, nem a legideálisabb a tüzelésre, de néhány hetet kifut, a karbantartóknál hasznosítjuk majd – emelte ki.

A településen törekednek a zöldítésre, fásításra, amikor tehetik folyamatosan ültetnek újabb és újabb facsemetéket, legutóbb például a falu határában húzódó árok partján is került néhány a földbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában