Elismerés

2023.03.16. 17:00

Főkertész kapta Cegléd egyik legrangosabb díját

Sok évtizedes, kimagasló tevékenysége miatt tüntették ki a Gubody-díjjal Kovács Józsefet.

Hartai Gergely

A rangos elismerést Csáky András polgármestertől vette át Kovács József főkertész

Forrás: Ceglédi önkormányzat Facebook-oldala

Kovács József nyugalmazott főkertész kapta az idei Gubody-díjat, melyet a március 15-i ünnepségen adtak át – jelentette be Facebook-oldalán a városháza. 

Mint írják, a szakember a ceglédi Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett. Kecskeméten, a Kertészeti Egyetemen kertészeti üzemmérnök diplomát szerzett. Ezt követően a ceglédi Kertészeti Kutatóintézetben helyezkedett el, majd a Parképítő Kertészeti Vállalatnál műszaki vezetőként, igazgatóhelyettesként dolgozott. Tevékenységük kiterjedt Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megyére egyaránt. Városközpontok, lakótelepek, intézmények területeit és Cegléd közterületeit parkosították – idézte fel a kitüntetett korai munkásságát a polgármesteri hivatal.

A köztiszteletnek örvendő Kovács József sok évtizedes tevékenysége, és eredményes környezetvédelmi munkássága révén vált méltóvá a város 2023-as évi Gubody Ferenc Díjára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában