Fejlesztés

2023.03.17. 17:25

Megújul Szolnok és környéke ivóvíz- és szennyvízhálózata

Jelentős fejlesztések várnak a vármegyeszékhely ivóvíz- és szennyvízhálózatára. A küszöbön álló beruházás főbb feladatai között szerepel a rendszer csaknem ötszáz kilométeres vezetékhálózatának felmérése is.

Hartai Gergely

A célkitűzések között szerepel a helyi vízveszteségek csökkentése. Képünk az egyik Ady Endre úti csőtörés javítási munkálatait örökítette meg

Fotó: Mészáros János

A megyeszékhely önkormányzata csaknem kétmilliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a „Szolnok központú agglomeráció szennyvízelvezetési és tisztítási fejlesztésének előkészítése” elnevezésű projekt megvalósítására 

– tájékoztatott megkeresésünkre Gyuricska Éva, a polgármesteri hivatal sajtóreferense.

Mint megtudtuk, fejlesztés Szolnok és vonzáskörzetének tizennégy települését foglalja magába. A vármegyeszékhely és a közvetlen környezetébe tartozó falvak és városok közös célja, hogy a projekt megvalósításával hozzájáruljanak a csatornázási feladatok, a szennyvíztisztítás, a korszerű iszapkezelés és hasznosítás fejlesztéséhez, valamint a lakosság egészséges ivóvízellátásához. 

A program befejezésének határideje november 30.

Elejét vennék a csőtöréseknek

A beruházás szakmai tartalmáról az európai közbeszerzési értesítőben (TED) találni további tájékoztatást. Eszerint a program fókuszában az ivóvízellátó-hálózat vízveszteségének csökkentése áll. A fejlesztés csak Szolnok belvárosára terjed ki, ahol a vezetékhálózat jelentősebb problémái koncentrálódnak. Ugyancsak a várost érintik a Szolnoki Felszíni Vízmű hatékonyságának növelésére irányuló beavatkozások is – részletezi az értesítő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában